Бранителят на Интер и националния отбор на Италия Марко Матераци е получил официално извинение от британското издание „The Daily Star”, след като медията пусна серия невярни статии, относно червения картон на Зинедин Зидан във финала на Световното първенство през 2006 година.

Тогава, вече бившият френски национал бе изгонен, след като повали на земята Матераци с удар с глава в гърдите.

На следващия ден, английската медия излезе с информацията, че Матераци е провокирал гневната реакция на Зидан, като е нарекъл майка му – „терористична курва”.

След известно време стана ясно, че обидите на италианеца са били насочени към сестрата на Зидан, като те не са били на расистка основа, и думата „терорист” не е била споменавана. Вестникът обаче не поправи грешката си и не се извини.

Именно това провокира и адвокатите на Матераци да поведат дело срещу изданието за нанесени щети, което бе спечелено от представителите на италианеца миналия месец.

В понеделник бранителят ще пътува за Лондон, където в съда ще чуе официалното извинение, като допълнение към друго извинение, което бе публикувано в брой на британския вестник.