Завръщането на Уейн Рууни в Англия с Дарби Каунти е печелившо и за двете страни, смята легендата Пол Гаскойн.

Рууни ще акостира на „Прайд Парк“ през януари за срок от 18 месеца в ролята на играещ треньор, като голмайсторът на Англия за всички времена възнамерява да се раздели с настоящия си клуб от МЛС Ди Си Юнайтед. 33-годишният футболист има 25 попадения в 46 срещи с екипа на Ди Си след преминаването си в американската столица миналото лято, като Гаскойн вярва, че завръщането на Рууни е отлична новина за английския футбол.

„Това е страхотно за него и ще бъде чудесно да го видим отново в игра, но не е само това“, сподели Газа за Скай Спортс.

„Когато си млад и играеш редом до някой като него, ти започваш да му се възхищаваш. Помня, че когато бях млад и казах „Искам да бъда като него“ – за съжаление, аз бях Пол Гаскойн и никога няма да има втори като него. Но случаят с Уейн е различен, той ще донесе много вяра на младите. Помня, когато го наблюдавах, а той бе на 14 – феноменален, английският футбол се нуждае от повече такива играчи“, коментира той.

Рууни бе трансферна цел на новия мениджър на Челси Франк Лампард, когато той стана треньор на Дарби преди година. Гаскойн присъства на „Олд Трафорд“ за мениджърския дебют на Лампард във Висшата лига и е сигурен, че бившият полузащитник на „сините“ ще спечели уважението на по-младите в състава.

„Мисля, че Лампард винаги е бил на най-високо ниво. Той е страхотен човек и заслужава уважение. Той си го спечели като играч, сега трябва да го стори и като мениджър – мисля, че това ще се случи в скоро време“.

„Ако той имаше моя характер, никога нямаше да излиза от заглавията на вестниците заради отбелязаните от него попадения. Броят голове, които вкара и това, което постигна като играч – ако успее да го пренесе в съблекалнята, то тогава отборът неизбежно ще започне да го уважава. Той има пред себе си огромно предизвикателство. Надявам се, че ще се справи много, много добре – той е страхотно момче“, завърши Газа по адрес на Лампард. /БГНЕС