Английската футболна асоциация няма да допусне Кардиф Сити да представлява страната в евротурнирите, дори ако спечели това право, триумфирайки с Купата на Англия.

Сините птици достигнаха до полуфинал в най-стария футболен турнир в света за първи път от 1927 година насам, когато спечели трофея, но правилата на английската федерация не позволяват на клуб от Уелс да защитава честта на страната в Европа.

Възпитаниците на Дейв Джоунс ще спорят за място на финала с Барнзли, който отстрани по пътя към полуфинала Ливърпул и Челси.

Кардиф изпада в сложната ситуация да не може да участва в евротурнирите при каквито и да било условия, тъй като нито английската, нито уелската федерация, под чиято егида официално е, могат да дадат на клуба това право.

Причина за това е, че клубът не участва в състезанията под егидата на уелската федерация и няма как да се състезава от името на страната си и в същото време не може да бъде номиниран за представител на Англия, тъй като е чуждестранен отбор, допуснат да се състезава в местните турнири.

„Нашата позиция остава непроменена и дори Кардиф да спечели Купата на Англия, те не биха могли да бъдат избрани от Английската федерация за европейските турнири”, заяви говорителят на футболната централа на Англия.