Англия се издъни отново в квалификациите за Евро 2008. След нулевото равенството с Македония през октомври англичаните изиграха нов мач без голове. „Трите лъва” завършиха 0:0 при гостуването си на Израел в Тел Авив.

Стив МакЛарън, който се оплакваше от многото контузии в защита през седмицата, започна с Джон Тери и Рио Фърдинанд в средата на отбраната, Джейми Карахър игра отляво, а отдясно бе Фил Невил и като цяло бранителите се представиха добре.

Единствената неприятност пред вратата на Робинсън дойде, след като върната от Фърдинанд топка бе овладяна от 18-годишния Тото Тамуз, но за успокоение на над 4 000 гостуващи фена, младокът не успя да вкара.

В 22-рата минута след комбинация между Стивън Джерард и Анди Джонсън топката попадна във Франк Лампард, но изстрелът му бе спасен от вратаря на домакините Дуду Ават.

В началото на втората част удар с глава на Джейми Карагър срещна горната греда. До края на мача добри възможности за гол се откриха пред Лампард и Джърмейн Дефоу, но Ават спаси ударите им.

Англия заема третата позиция в класирането. Островитяните изостават с 5 точки от лидера в групата Хърватия и с 3 от втория Русия. Англичаните са с равен актив с Израел и имат точка преднина пред петия Македония. На последните две места са Естония и Андора без спечелена точка.