Англия победи Германия с 2:1 в контрола среща, играна на Олимпийския стадион в Берлин. Двата отбора играха без голяма част от своите звезди, но въпреки това сътвориха интересен мач, в който гостите доминираха през по-голямата част.

За Германия поради контузии не играха Михаел Балак, Торстен Фрингс и Филип Лам, а пълният дебютант Марвин Компер от Хофенхайм започна като титуляр.

„Трите лъва” пък трябваше да се лишат от услугите на звездите Рио Фърдинанд, Франк Лампард и Стивън Джерард.

Липсата на Фърдинанд обаче се оказа ползотворна, след като неговият заместник Матю Ъпсън откри резултата в 23-тата минута. След центриране отдясно стражът на Бундестима Рене Адлер скочи неразчетено, сблъска се с Джърмейн Дефоу и пропусна да боксира топката, която попадна в Ъпсън и за бранителя остана да я добута във вратата.

„Трите лъва” бяха по-активният отбор и до края на първата част, но не успяха да вкарат втори гол.

Домакините все пак успяха да изравнят в 63-тата минута чрез влезлия на мястото на Клозе Патрик Хелмес, като най-голяма заслуга за попадението има вратарят Скот Карсън.

Тери върна към стража, който обаче се забави и Хелмес успя да бутне топката между краката му, след което я вкара в празната врата за 1:1.

Англичаните не се предадоха и продължиха да търсят престижната победа. В 79-тата минута гредата спаси Германия след удар на Райт-Филипс.

5 минути по-късно обаче Джон Тери донесе успеха, след като надскочи Вестерман и с глава вкара във вратата на Вийзе.