Бившият старши треньор на Реал Мадрид Фабио Капело ще започне преговори с шефовете на английския футбол до 48 часа, твърди „Сън”. Италианският специалист ще получи вакантния пост на селекционер, ако покаже, че е правилният избор.

Капело е само на крачка от мястото, след като снощи Жозе Моуриньо официално отказа на Англия.

Утре или най-късно в четвъртък ще има среща между Капело, неговият съветник и син Пиерфилипо, и босът на ФА Брайън Баруик. Ако дон Фабио се представи добре на интервюто, то той може още в петък да бъде представен официално като нов селекционер.

Самият Капело вече спомена, че би се радвал да поеме Англия и е поласкан от интереса към него. Освен всичко друго, той няма някакви супер-изисквания, за да каже ДА.

Италианецът дори вече е решил да покани Джанфранко Дзола за асистент, но е съгласен и на желанието на ФА да има английско участие, може би в лицето на Стюърт Пиърс или Алън Шиърър.

Личните условия на Капело също не са прекалени, като за разлика от Жозе Моуриньо, той е готов да се подпише под 4 милиона на година.

Най-големият проблем обаче е, че Фабио Капело не говори английски, но за сметка на това има желание да научи езика и от ФА не виждат пречка в това.

Ако срещата с Капело не протече добре, ФА ще се обърне към Марчело Липи, който също заяви, че има интерес към позицията.