Великобритания ще направи всичко възможно руските фенове на Зенит Санкт Петербург да получат навреме визи, преди финала за Купата на УЕФА, където тимът им ще срещне Глазгоу Рейнджърс. На Острова обаче нямат никакво намерение да опрощават визовия режим на руснаците, съобщиха от външното министерство на Англия.

„Руските фенове, които имат намерение да пътуват до Манчестър са длъжни да следват процедурата, за да получат виза,” заяви представител на министерството.

Тази новина идва като студен душ за руското правителство, което реши и днес потвърди, че британските фенове ще влизат без визи в страната за финала от Шампионската лига между Манчестър Юн и Челси, ако имат билет. Двубоят е на 21 май в Москва.

Британските министри обаче са твърди, че законите трябва да се спазват, и съблюдаването на граничния контрол е приоритет на местното правителство.

„Визите са част от нашите старания да опазим границата си. Ние сме длъжни да се придържаме към строги правила по издаването на визи,” поясни говорител на централата. „Ние вече работим по план, чрез който всички фенове, които отговарят на изискванията и подадат своите документи в срок, ще получат визи.”