Пред сериозни кадрови проблеми е изправен селекционерът на младежкия национален отбор на Англия Стюърт Пиърс преди утрешната европейската квалификация с България в Милтън Кейнс.

Наставникът, който е по-известен като Психо, няма да може да разчита на цели девет от своите футболисти в двубоя срещу лъвовете.

В последния момент от състава заради контузии отпаднаха нападателите Джеймс Вон от Евертън и Камерън Джером от Бирмингам, полузащитникът Майкъл Кайтли от Уулвърхемптън и дефанзивният халф на Престън Били Джоунс.

Това принуди Пиърс спешно да повика трима защитници Ричард Стиърмън и Джо Маток от Лестър, както и Мат Конъли, който играе в Колчестър като преотстъпен от Арсенал.

Наставникът на Англия няма да може да използва още съотборникът на Мартин Петров и Валери Божинов в Манчестър Сити Майкъл Джонсън, Марк Нобъл от Уест Хем, Мартин Крейни и Декстър Блексток от Куинс Парк Рейнджърс и вратарят Джо Люис Моркамб, които отпаднаха от групата заради травми още през миналата седмица.

„За първи път имаме толкова здравословни проблеми” - заяви Пиърс – „Въпреки всичко вярвам, че съставът е добър, а повиканите за заместници на контузените играчи ще се справят добре. Хората, които получат шанс да играят, трябва да докажат, че заслужават място в отбора и занапред.”

„Предстоят ни два много важни мача. Ако успеем да вземем две победи, това почти сигурно ще ни класира за плейофите”, каза Пиърс, на който след мача с България му предстои гостуване на Португалия на 20 ноември.