Нападателят на Челси Николас Анелка нападна бившия си мениджър Аврам Грант. 31-годишният футболист се изказва не особено добре за Грант, който бе негов мениджър за шест месеца през 2008-а, в своята книга, която бе публикувана наскоро. Само след няколко часа пък двамата ще се изправят лице в лице, тъй като във финала за ФА Къп Челси среща отбора на Портсмут, ръководен от Грант.

„Грант не ме гледаше в очите. Аз усещах, че той чувства, че трябва да бъда благодарен и да не искам нищо повече. Претекстът за това беше, че съм купен от Болтън”, обяснява Анелка в книгата.

Французинът допълва, че отношението на Грант е довело до това той да загуби увереността си. Анелка дори разкрива, че е бил убеден, че ще изпусне последната дузпа във финала на Шампионската лига с Манчестър Юнайтед.

„Показах много емоции, а Грант не показа много доверие в мен. Във финала на Шампионската лига през 2008-а срещу Манчестър Юнайтед, Грант ме вкара като резерва без дори да ме предупреди. В края пропуснах последната дузпа, която Едвин ван дер Сар изби. Тъжно е да се каже, но знаех, че ще пропусна тази дузпа”.