Челси почти сигурно ще вземе Никола Анелка вместо Димитър Бербатов, след като се разбра, че французинът е отпаднал от групата на Болтън за днешния мач от ФА Къп.

Ако Анелка бе включен в игра днес, то той нямаше да може да играе за Челси в следващите кръгове на турнира. Затова мениджърът на Болтън Гари Мегсън реши да не рискува възможността за трансфер на нападателя и го остави да чака договор. Според близки до играча, той ще премине на „Стамфорд бридж” през следващата седмица.

Челси се опита да привлече Анелка само под наем до края на сезона, но Болтън настоява за пълен трансфер на стойност 11 милиона паунда.

Решението на Мегсън да го остави извън групата обаче е ясна индикация, че е намерен изход от ситуацията. Мениджърът на Челси Аврам Грант пък искаше да разчита на Анелка още днес, за мача срещу КПР от ФА Къп, но двата клуба не бяха готови с контракта.

Грант обаче успя да се пошегува интересно, като дори намери място и за българския нападател на Тотнъм Димитър Бербатов, спряган за трансфер в Челси. Грант разкри, че книгата за посетители на базата на „сините” в Кобъм е била подписана от някой шегобиец с името „Никола Анелка”. „Бербатов и Кака също бяха вписани. Може би Анелка вече е при нас,” измайтапи се Грант.