Бившият нападател на английския национален отбор и на Манчестър Юнайтед Анди Коул прекратява професионалната си кариера и ще се насочи към треньорска дейност, съобщиха днес медиите в Нотингам. 37-годишният нападател напусна Нотингам Форест преди 11 дни, ядосан от невъзможността да завърши кариерата си с блясък и слава, увенчана с промоция на родния му клуб. В момента Нотингам е на предпоследното 23-о място в Чемпиъншип и е по-близо до изпадането, отколкото до влизане във Висшата лига.

"Е, това не е идеалният край на една кариера. Но какво да се прави - трябва да гледаме напред и да работим. Не знам защо ме взеха в Нотингам - за да продадат повече билети, за да си направят пиар...Аз искам просто да поиграя още малко, да помогна на отбора да се върне при най-големите, но не се получи”, каза Анди Коул пред Таймс.

Въпреки че е от Нотингам, Анди Коул стартира кариерата си в Арсенал, но след това бе отпратен последователно във Фулъм и Бристъл Сити, преди да подпише с Нюкасъл. Той има 55 гола в 69 мача за Нюкасъл, преди да бъде продаден на Манчестър Юнайтед за 7 милиона паунда през декември 1995-а година. За „червените дяволи” Коул има 161 мача във Висшата лига и 93 гола, включително и много сериозни заслуги за постигнатия требъл през 1999-а година.