Треньорът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти стана поредния футболен специалист, който коментира лошото представяне на Челси под ръководството на Андре Вилаш-Боаш. Според Анчелоти португалският му колега е сбъркал с множеството промени в състава на лондончани, чиято главна цел е бързото подмладяване на отбора.

Италианският специалист, който спечели дубъл със „сините“ преди 2 години, заяви, че бившият наставник на Порто е прибързал с отписването на по-опитните играчи в тима. „Проблемът е в това, че той се опитва да замени по-възрастни футболисти като Джон Тери, Франк Лампард и Дидие Дрогба в момент, когато клубът не разполага с правилните заместници“, каза Анчелоти. „Младите нямат качествата да ги заместят.“

Вилаш-Боаш пък сподели, че е имал разговор със собственика на Челси Роман Абрамович веднага след загубата от Наполи в Шампионската лига с 3:1. „Той беше разочарован от резултата и зададе въпроси защо сме излезли с този състав, на които аз отговорих изчерпателно“, обясни португалският мениджър. „Изборът ми за титулярни състезатели бе правилен и не съжалявам за него. Играчите не бяха виновни, аз поемам пълната отговорност“, допълни той.

„Взаимоотношенията ми с футболистите са много добри“, завърши Вилаш-Боаш.