Карло Анчелоти записа втори пореден успех срещу сър Алекс Фъргюсън от началото на новия сезон, след като Челси надделя с 1:0 срещу Манчестър Юнайтед в дербито от 12-я кръг на Премиършип, което се игра на стадион „Стамфорд Бридж”.

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов все още не е напълно възстановен от контузията в коляното си и не попадна в групата за дербито с Челси. Нападателят на Манчестър Юнайтед ще премине обстойни изследвания в понеделник или вторник, и чак след това ще бъде свободен да се присъедини към лагера на България.

Лондончани играха по-добре през първото полувреме и създадоха повече опасности пред Едвин ван дер Саар.

В 17-та минута Балак бе оставен непокрит в наказателното поле на Манчестър Юнайтед и можеше да засече топката, но се размина с нея.

Никола Анелка можеше също да даде гол аванс за Челси в 32-та минута, когато се измъкна от своя пазач и стреля опасно, но Ван дер Саар показа рефлекс и спаси.

През второто полувреме Манчестър Юнайтед имаше надмощие и владееше повече топката, но така и не успя да стигне до гол във вратата на Чех.

В 67-та минута Рууни изведе в добра позиция Валенсия, който стреля опасно, но топката мина на сантиметри в страни от вратата на Челси. Минута по-късно Рууни изпробва рефлекса на Чех, но вратарят успя да спаси.

Челси успя да поведе в резултата в 76-та минута, когато Флетчър фаулира Лампард и лондончани получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Франк Лампард центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Джон Тери засече топката с глава и я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Ван дер Саар.

До края на срещата Манчестър Юнайтед се опита да стигне до изравнителен гол, но добри положения изпуснаха Валенсия, Оуен и Рууни.

След тази победа Челси остава еднолично начело в Премиършип с актив от 30 точки, а Манчестър Юнайтед е на трета позиция с 25 точки, колкото има и втория Арсенал, но „топчиите” са с мач по-малко.