Мениджърът на Челси Карло Анчелоти осъди решението на Френската Футболна Федерация да накаже френския национал на лондончани Никола Анелка да не играе 18 мача за страната си.

Анелка бе наказан да не играе за страната си, заради скандала на Мондиал 2010, когато обиди треньора си Реймон Доменек и бе изпратен преждевременно у дома. Съотборниците му отказаха да тренират на следващия ден след изгонването му от лагера в Южна Африка, което нажежи още повече обстановката около "петлите". Анелка отговори на решението на федерацията да го накаже с 18 мача, заявявайки, че шефовете й са "клоуни" и подчерта, че вече се е отказал от международния футбол.

"Мисля, че това не е честно спрямо него. 18 мача са прекалено много. Не знам какво се е случило там, но Анелка е честен човек и не заслужава това наказание. Той обаче реагира много добре. Прие го с добро настроение", сподели Анчелоти. "Той никога не ми е създавал проблеми. Това са добри новини за нас, защото Анелка ще остане да тренира тук по време на паузата, когато ще се играят международни мачове. Анелка обаче няма да е доволен от това, защото всеки футболист иска да играе за страната си", добави бившият треньор на Милан.