Старши треньорът на Челси Карло Анчелоти опроверга твърденията, че сянката на бившия мениджър Жозе Моуриньо все още тегне над „Стамфорд бридж”. Полузащитникът на „сините” Джо Коул призна миналата седмица, че тимът трябва да спечели някакъв голям трофей, за да се измъкне от призрака на португалеца, но Анчелоти не е съгласен.

„Разбирам две неща, призрак и Моуриньо,” заяви италианският специалист. „Може би е вярно, щом Джо Коул го казва, но Моуриньо не е моят призрак. Той е много добър треньор. Върши страхотни неща в Интер. И полуфиналът срещу Барселона в Шампионската лига бе фантастичен. Но тук и сега е съвсем различна история.”

Джо Коул бе част от шампионския отбор на Моуриньо от 2006 година. Сега, на прага на нов подобен успех, Коул се надява, че трофеят ще овъзмезди целия труд през последните години.

„Фактът, че не сме спечелили титла, откакто Моуриньо си тръгна, вероятно ни тежи,” заяви Коул. „Взели сме само една купа оттогава, и на крачка от спечелване на Шампионската лига. Надяваме се, че този сезон всичко ще свърши. Намираме се в добра позиция.”