Мениджърът на Челси Карло Анчелоти се обърна специално към своя футболист Джон Тери, като го помоли да бъде по-разумен в играта си.

Бранителят е известен със себераздаването и храбростта си, които обаче често му носят неприятности. Във финала за Карлинг Къп през 2007-а Тери почти не умря, след като изпадна в безсъзнание и си глътна езика. Вече на няколко пъти пък той трябваше да носи маски заради травми по лицето.

След поредната си контузия, Тери се завръща в състава на Челси за мача с Уест Хем и Анчелоти се надява да може да разчита трайно на своята звезда.

„Той се нуждае от повече възстановително време, отколкото когато беше на 25. Това е нормално поведение”, заяви италианецът.

„Той трябва да има повече почивка, ако иска да остане на топ ниво за дълго време. Мога да използвам Дрогба и Тери, ако не са на 100%, но трябва да го знам. Той взе правилно решение с националния отбор”.

„Тери е играч със силен характер. Той е играч, който обича да играе за фланелката. Но трябва да бъде реалист”, допълни Анчелоти.