Мениджърът на Челси Карло Анчелоти изрази увереността си, че Джо Коул ще подпише нов договор и ще остане в клуба и след лятото.

Настоящото споразумение на полузащитника изтича в края на сезона. В момента текат преговори между двете страни, но има голяма вероятност все пак Коул да напусне „Стамфорд Бридж” като свободен агент.

Джо Коул вкара първото попадение във вратата на Манчестър Юнайтед в дербито в събота, след като засече елегантно с пета центриране на Флоран Малуда. Коул започна да навлиза във форма, след като дълго време се възстановяваше от контузия.

В същото време Анчелоти заяви, че има „финансов проблем” в преговорите между клуб и играч. Спецът все пак сподели, че очаква 28-годишният състезател да продължи престоя си на „Стамфорд Бридж”, както и да лети с английския национален отбор за Световното в ЮАР.

„Джо Коул иска това, което искат всички в нашия отбор – да играе и да спечелим титлата. Също така иска да играе на Мондиал 2010. Ако продължава да играе така, както го прави в момента, Фабио Капело със сигурност ще го вземе. Убеден съм, че Джо ще подпише нов договор с Челси. Разговарях с него, той ми каза, че иска да остане при нас”, коментира Анчелоти.