Египетският нападател Амр Заки сам разкри, че мениджърът на Астън Вила Мартин О`Нийл е искал да го привлече в състава си, и Уигън е получил оферта от 11 милиона паунда за него през зимата. Агентът на голмайстора Надер Шауки пък обяви, че има предложение за неговия клиент и от един от новаците в Премиършип, но не сподели дали това е Бирмингам, Уулвърхемптън или Бърнли.

„Астън Вила предлагаше 11 милиона паунда, за да ме привлече през зимата,” обясни Заки в интервю за Birmingham Mail. „Уигън тогава отказа да ме продаде, защото се надяваше да преподпиша и да вземе много повече за мен в по-късен етап. Те направиха същото с Уилсън Паласиос, когото купиха за един милион, а после дадоха на Тотнъм за 14 милиона.”

„Уигън не е в голямата четворка. Тяхната основна цел е да купуват евтини играчи, а след това да правят пари, като ги продават по-скъпо на други клубове. Те никога не биха платили голяма сума за мен,” добави Заки, който подчерта, че иска да остане в Англия и да играе във Висшата лига.

Агентът на футболиста потвърди, че има отбори, които желаят услугите на Заки. „Не мога още да разкрия имената на клубовете, но има два от Франция, и един от новаците в Премиършип също иска да го привлече,” каза Шауки.