Наставникът на Нюкасъл Сам Алърдай твърди, че колегата му от Арсенал Арсен Венгер не е показал нужното уважение към него, през годините.

Отборите на двамата специалисти се изправят днес един срещу друг в мач за Карлинг Къп.

„Аз никога не съм се държал непочтително с него – под, каквато и да е било форма. Не мога да кажа същото обаче, за отношението му към мен”, започна Големия Сам пред „Mirror".

„Правили сме добри резултати срещу Арсенал, въпреки че никога не сме печелили като гости на „топчиите”. Няма обаче да ви разкрия, каква е тайната за успеха тази вечер. Арсен още не е успял да разбере, защо се представяме добре срещу неговите момчета”, продължи наставникът на „свраките”.

„Разбира се, те са фаворитите довечера, тъй като са най-добрият отбор във Висшата лига в момента. Разполагат с най-класния състав. Изпитвам голямо уважение към Арсен, той свърши чудесна работа в отбора си, който играе страхотен футбол. Той изгради наново един тим по начин, по който не всеки треньор може да направи”, сочи още той.

„Французинът е единственият специалист, който продължава да променя състава си – разделя се с едни играчи, взима на тяхно място други, но въпреки това, продължава да жъне успехи. Е, това не бе точно така миналата година, но тази изглежда, че е на прав път”, коментира още Алърдайс.