Наставникът на Нюкасъл Сам Алърдайс заяви, че Рафаел Бенитес няма да спечели Висшата лига през новия сезон и продължи, че испанецът е истински щастливец да води отбор като Ливърпул.

Мениджърът на „свраките” предзказа, че титлата в Англия няма да отиде на „Анфийлд”, тъй като Рафа не притежава нужната нагласа, с която да постигне тази цел.

Червените” изпаднаха от топ четири в класирането през този уикенд, след като Бенитес не пусна Стивън Джерард и Фернандо Торес в мача срещу Портсмут, който завърши 0:0.

Според Алърдайс шансовете на Ливърпул да спечели Висшата лига са приключили, след като Рафа е стъпил на „Анфийлд”. С едно пето място и на два пъти трето, Бенитес отдавна да е загубил работата си, ако не бяха успехите му в Шампионската лига, сподели Сам.

Рафа нямаше да работи в Ливърпул, ако не бяха тези два финала в Шампионската лига. Представянето на отбора му в Премиършип далеч не е най-доброто. Те играят отлично в Европа, но за сметка на това у дома не показват нужното ниво. Все още им липсва нагласата да спечелят Премиършип. Бенитес е чужденец и не разбира, че на първо място за отбора трябва да е първенството в Англия и чак след това Шампионската лига”, заяви Алърдайс, пред „Mirror”.