Мениджърът на Съндърланд Сам Алърдайс беше категоричен, че е викал Адам Джонсън в отбора си само защото надападателят го уверил, че ще пледира „невинен“ в делото срещу себе си за сексуално посегателство над малолетна.

Бившият ас на Манчестър Сити бе дисциплинарно уволнен от клуба при началото на процеса, когато изненада всички с хода си да пледира „виновен“ по две от обвиненията, които му бяха повдигнати във връзка действията му спрямо 15-годишната му жертва. Вчера съдът го намери за виновен и по друга от точките в обвинителния акт, като сега футболистът го грози присъда от 5 години затвор.

Още от самото начало Съндърланд понесе критики, че е продължил да разчита на футболиста въпреки случващото се. Алърдайс обаче заяви, че храни никакви симпатии към Джонсън, който изигра 28 мача за „черните котки“ от ареста си по обвиненията през март.

„Всички се чувстваме крайно подведени“, каза Големия Сам. „Аз съм силно разочарован от Адам Джонсън и от случката. Няма как да изпитвам топли чувства към него, те са за жертвата му и нейното семейство.“

„Доколкото съм запознат, Адам твърдеше, че е невинен още от деня, в който пристигнах. Очевидно инцидентът се е случил много преди аз да поема отбора. Информацията, която получих от шефовете, е, че той ще пледира „невинен“ по всички обвинения. Точно затова ние продължихме да го пускаме в тренировките и мачовете. Всички ние в клуба бяхме шокирани и потресени, когато преди началото на делото чухме, че той пледира „виновен“.“

„Бях у дома, когато разбрах новините, и се почувствах зашлевен. Вече ми бе ясно, че няма как да невинен по всички обвинения. Процесът започна и в хода му се доказа, че Джонсън е виновен. Сега той трябва да изтърпи наказанието си, затова няма как да симпатизирам на Адам Джонсън. Не се съмнявайте в последното“, завърши Алърдайс.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS