Наставникът на Нюкасъл Сам Алърдайс сподели, че животът на един мениджър става все по-труден, тъй като очакванията в повечето клубове се вдигат постоянно.

Коментарът от страна на специалиста идва, след като от Болтън уволниха Сами Лии, който всъщност наследи Алърдайс на „Рийбок Стейдиъм”.

„Четох в някаква статия, че средния професионален живот на един наставник начело на даден клуб е две години. Това е много по-несигурна работа в момента, отколкото бе преди, тъй като очакванията на някои от клубовете са много по-големи, отколкото трябва да бъдат в действителност – това се отнася за всички дивизии. Това е и причината за увеличаването на броя на уволненията година след година”, каза Сам.

„Трябва да си много по-гъвкав и силен, както и абсолютно наясно с начина, по който ще подхождаш към работата си. В момента, има прекалено много фактори, които разсейват вниманието от начина, по който си вършиш работата, особено във Висшата лига. Трябва да си концентриран на 100%, за да можеш да вземеш правилните решения във всеки един момент. Разбира се трябва да имаш абсолютна вяра в екипа, с който работиш – това е едно от най-ключовите неща, които ти помагат, за да си изпълняваш задълженията и да преодоляваш проблемите”, сподели още Алърдайс.