Мениджърът на Нюкасъл Сам Алърдайс е невероятно разярен от загубата на своя тим с 1:4 от Портсмут у дома през уикенда. Поредното поражение на „свраките” даде повод и за поредните спекулации за уволнение на Големия Сам. Президентът на отбора от Северна Англия Майк Ашли дори вече търси заместник на Алърдайс, твърдят на Острова.

52-годишният Алърдайс обаче до момента получава пълната подкрепа на шефовете си, в опитите да въдвори някакъв ред в разпуснатата команда на „свраките”. Днес мениджърът отправи сурово предупреждение към играчите си, с надеждата следващият мач срещу Съндърленд да прекрати негативната серия.

„Футбол не се играе само с качества. Понякога ние играем футбол или разчитаме на нашите индивидуални качества да решат мача. Но трябва много, много повече за победа. Самите момчета са наясно с това. Седмиците си вървят, в това първенство няма време за почивка. Трябва да си на 100% във всеки мач,” заяви Алърдайс.

„Трябва да се придържаш към простичките неща, и ако не го правиш, никога не можеш да изглеждаш като добре организиран, сплотен отбор, никога няма да си в добра позиция. След като ни поведоха бързо с 3:0, повечето от играчите ми забравиха за дисциплина и за място на терена. Станахме много разкъсани и като цяло загубихме футбола и подаването си. През второто полувреме не създадохме почти никакви положения, тъй като нямаше дисциплина,” продължи мениджърът.

„Все едно изхвърлихме всичко, което правихме досега, през прозореца. Върнахме се в изходна позиция. Трябва да запретнем ръкави и да започнем да копаем,” категоричен бе Сам Алърдайс за начина да се излезе от кризата.