Една година, след като се завърна в игра след зверска контузия, Алън Смит подкрепи хърватския нападател Едуардо и заяви, че е убеден, че голмайсторът на Арсенал ще се завърши в игра. Да Силва счупи крака си по време на срещата с Бирмингам миналата седмица и ще отсъства минимум шест месеца, а може би и година.

Нападателят на Нюкасъл Алън Смит пожела бързо възстановяване на колегата си, тъй като самият той претърпя подобна контузия през 2006 година. Смит смята, че Едуардо може да премине по неговите стъпки и да се възстанови на 100% както физически, така и психически.

„Разбирам точно какво му е на Едуардо. Мисля, че всеки във футбола осъзнава колко тежка е тази контузия,” сподели Смит пред „Скай Спортс”. „Много хора излязоха и заявиха, че желаят най-доброто на Едуардо и Арсенал. Основната ми цел този сезон беше да играя възможно най-много. Успях да го постигна и спрях да мисля вече за контузии и други негативни неща.”

„Трудно е. Обикновено, когато се завръщаш, внимаваш много с други контузии, но аз съм добре и очаквам следващите мачове, и се надявам на добри резултати,” добави Алън Смит.