Алън Шиърър иска да наследи Стив МакЛарън на поста национален селекционер на Англия. Легендата на Нюкасъл и „Трите лъва” е готов да се впусне в треньорската кариера, твърди „Дейли Стар”.

Изданието пише, че Шиърър е споделил пред свои близки приятели, че би се чувствал добре като треньор на Англия, чиято капитанска лента носеше дълги години. Въпреки това надали, ако ФА назначи Шиърър, този избор ще бъде одобрен, тъй като той няма никакъв опит.

Независимо от това, медиите на Острова, които обожават Алън Шиърър, вече търсят прецеденти в лицето на Юрген Клинсман и Марко ван Бастен, които се справиха успешно начело на Германия и Холандия съответно.

Единственият опит на Алън Шиърър е натрупан в кратък престой като помощник треньор на Нюкасъл, когато мениджър бе Глен Рьодер преди две години.

Определено ФА първо ще търси селекционер от Англия, а именно като олицетворение на нацията може да избере и Алън Шиърър. Той безспорно се ползва с уважението на футболистите, любимец е и на феновете, а увереността и самочувствието могат да му помогнат да се справи с работата.

В момента някогашният голмайстор е ТВ коментатор за ББС, но също така кара треньорски курсове, за да придобие най-високия лиценз в треньорската професия - UEFA Pro Licence.

Шиърър е смятан и за потенциален следващ наставник на Сам Алърдайс в Нюкасъл, но евентуална оферта от Англия определено ще му се понрави повече.

Друг английски кандидат за поста на Стив МакЛарън е и мениджърът на Рединг Стив Копъл.