Мениджърът на Уест Хем Алън Кърбишли подаде оставка, която бе приета от собственика на отбора от Източен Лондон Бьорголфур Гудмундсон. Бившият треньор на Чарлтън не одобрява трансферната политика на клуба, която позволи да бъдат продадени Антон Фърдинанд и Джордж МакКартни.

В изявление на клубния уебсайт се казва: „Потвърждаваме, че приехме оставката на Алън, тъй като това е в интерес и на двете страни. Желаем успех на Алън в бъдеще. Вече имаме няколко кандидата за негов заместник, и скоро ще назовем новия мениджър.”

Уест Хем оправда и трансферите на Фърдинанд и МакКартни, като според клуба продажбите са били „правилни” и „базирани на дългосрочните интереси на клуба”.

Алън Кърбишли пое Уест Хем през декември 2006 година, като му бяха обещани сериозни средства за трансфери, за да постигне заветната цел – участие в Шампионската лига в петгодишен срок. През 2007 година той привлече Киърън Дайър, Лукас Нийл и Фреди Люнгберг, но през това лято собственикът спря кранчето и поиска да бъдат ограничени харчовете.