Във Висшата лига на Англия води Челси и това е ясно за всички фенове на футбола, които се вълнуват от Премиършип.

Но има и някои други алтернативни класирания, които могат да бъдат направени за английското първенство, като се използват различни показатели.

Най-празният стадион е този на Астън Вила

Астън Вила е тимът, който пълни най-слабо своя стадион „Вила Парк“ за домакинските си мачове. Процентно трибуните на стадиона в Бирмингам са пълни на 77%, като най-слабата посещаемост през сезона е срещу Съндърланд 25 300 зрители /най-малко на „Вила Парк“ от 1999 г./ на 43-хилядните трибуни.

Вила държи антирекорда и за резултатност

За съжаление на Астън Вила този отбор е начело и по още един показател, но отзад-напред. Атаката на тима е реализирала едва 19 гола в 30 мача и то независимо от изразителната победа с 4:0 над Съндърланд.

За сравнение нападението на Барселона в Испания има 80 гола в 28 мача.

Най-дъждовните: Манчестър Юн и Манчестър Сити

Двата манчестърски тима може да привличат едни от най-добрите играчи на планетата, но те са принудени да играят почти винаги на дъжд. Времето в Манчестър е дъждовно в 151 дни от годината, а градът е четвърти по този показател в Обединеното кралство, но първи сред градовете с представители в елита на английския футбол.

Най-традиционният британски футбол: Бърнли

Бърнли е тимът, който изповядва най-традиционните достойнства на британския футбол, налагайки стила «kick and rush». 18-ият в класирането е използвал 2331 дълги топки, най-много от всички този сезон. С налагането на все повече чужденци избледнява като цяло този традиционен за Англия стил на игра, като все повече се залага на дългото владеене на топката, като Арсенал на Венгер.

Най-евтиният стадион: Манчестър Сити

В Манчестър Сити може да плащат едни от най-големите заплати на футболистите си, затова пък абонаментът за стадиона е най-евтин – 299 паунда или 409 евро за година. За сравнение сезонният абонамент за мачовете на френския ПСЖ е 430 евро.