Полузащитникът на Реал Мадрид Шаби Алонсо заяви, че все още се чувства привързан към бившия си клуб Ливърпул, с който успя да спечели Шампионската лига през 2005 година в Истанбул. Испанският национал разкри още, че година преди да напусне „Анфийлд“ е бил информиран, че „вече не е толкова важен за плановете на клуба“.

„След като напуснах Ливърпул в клуба се случиха много неща, но това е футболът. Едни играчи идват, други си отиват. Все още следя отбора, обичам Висшата лига и все още се чувствам много привързан към Ливърпул. Определям себе си като фен на Ливърпул“, коментира Шаби Алонсо.

„След пет години в отбора беше време за промяна. Беше точният момент да напусна, но решението не бе лесно. Година преди да напусна от клуба ми казаха, че не съм толкова важен за Ливърпул, колкото си мислех. Беше трудно решение да напусна, но смятам, че беше правилно“, сподели още любимецът на „червените“ фенове.

„Трябва да бъдем търпеливи. Всички искаме да виждаме Ливърпул да се бори за Шампионската лига“, завършил плаймейкърът на Реал Мадрид.