Полузащитникът на Байерн Мюнхен Чаби Алонсо сподели, че бившият наставник на баварците Хосеп Гуардиола ще се нуждае от време, докато навлезе изцяло в ритъма на Висшата лига и неговият стил да бъде усвоен от играчите на Манчестър Сити.

Каталунският специалист напусна мюнхенци след три години, в които спечели на три пъти сребърната Салатиера в Германия, за да наследи Мануел Пелегрини начело на Манчестър Сити. От тези три години пък, Алонсо бе играч при Гуардиола в две от тях, печелейки два пъти титлата и веднъж Купата на Германия.

"Сигурен съм, че на Пеп ще му е нужно време, за да интегрира своите виждания на играта в съзнанието на неговите футболисти. Със сигурност ще отнеме време, но зная и, че ще е по-бързо от очакваното, тъй като той е брилянтен мениджър и тактик. Висшата лига е много по-различна от Бундеслигата и Ла Лига. Скоростта е различно, както и физическите натоварвания. Ще му е нужно време за адаптация. Помня, когато играе за Ливърпул, че е доста трудно да влезеш в срещите срещу отбори тип Уест Бормич, Стоук Сити и Съндърланд", сподели Алонсо.

"Тренировъчните методи на Пеп са много по-различни от стереотипните. Мнението ми е, че неговата нужда от аклиматизиране на Албиона, ще бъде най-бърза, ако футболистите му помогнат за това начинание. Научих ужасно много нови неща през периода, в който Гуардиола ми бе треньор и знам, че Сити ще станат още по-силен отбор, откакто той ги пое", пък завърши със суперлативите Алонсо.