Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер заяви, че се чувства близо до завръщане в редиците на мърсисайдския клуб, след като продължава възстановяването си от травмата на прасеца, получена в първия ден от сезона.

Бразилецът е в лазарета, след като напусна принудително терена в 39-та минута при домакинската победа над новака Норич с 4:1 на 9 август. 26-годишният национал на Селесао, който бе определен за „Най-добър вратар“ на наградите на ФИФА в Милано, вече премести възстановителните си сесии от фитнес залата към тренировъчното игрище.

„Чувствам се много добре и съм близо до завръщане. Мога вече спокойно да проведа вратарска тренировка. Уверен съм, че скоро ще мога отново да правя, това което обичам“, сподели бразилският страж на „червените“ за клубния сайт.

„Това е страхотно, наистина, тъй като преди две седмици не можех да ходя нормално. Сега тичам, скачам върху десния си крак, така че съм щастлив от прогреса си. Чудесно е – да имам отново контакт с топката, да бъда сред съотборниците си, рутината на тренировката. Мачовете, атмосферата на „Анфийлд“, гостуванията, всички двубои, които гледам по телевизията, просто нямам търпение да се завърна на терена вече!“, добави той.

Адриан, който се присъедини към Ливърпул само четири дни преди срещата с Норич, замени Алисон в онзи мач с „канарчетата“, и впоследствие помогна на тима да спечели Суперкупата на Европа срещу Челси, спасявайки решителната дузпа на Тами Ейбрахам от състава на „сините“. „Мисля, че момчетата се справят отлично, особено Адриан. Той е специален играч, който дойде в края на сезона – той показа колко ценен е за отбора и колко ценен е като човек, което е по-важното. Спокоен съм, защото той си върши отлично работата на терена“, не спести похвалите за колегата си Алисон. /БГНЕС