Старши треньорът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън бе категоричен, че отборът му ще си осигури през настоящия трансферен прозорец най-много още един футболист.

„Европейският шампионат винаги затруднява трансферната активност на пазара. Нищо особено не може да се случи, докато върви самият шампионат”, сподели пред Sky Sports News специалистът.

„Сега, когато всичко свърши, хората вече могат да мислят за нещо повече. Треньорите се завръщат в клубовете си и тогава могат да се водят преговори, ако са заинтересувани от някого. Но аз не смятам, че ние ще купим повече от един нов футболист”, добави Сър Алекс Фъргюсън.

Той допълни, че четирите отбора, които се бореха за титлата през изминалия сезон, ще бъдат конкуренти и тази година за първото място във Висшата лига.

"Така че аз обичайно се интересувам какво се случва в тези отбори, които могат да ни бъдат конкуренти. Сигурен съм, че Ливърпул ще се подсили с нови футболисти, а Арсенал вече купи Аарън Рамзи и Самир Насри", каза още мениджърът на победителите в Шампионската лига.

Фъргюсън разказа и впечатленията си от финалния мач на Евро 2008, където Испания се наложи с 1:0 над Германия.

"Когато един отбор играе такъв футбол, какъвто испанците, това си е триумф. Благодарен съм на този отбор, защото вчера действително ни показаха много добър футбол. Изобщо испанците бяха много по-силни от отбора на Германия и аз бих ги определил като най-добрия отбор на турнира", завърши шотландецът.