Сам Алардайс вече не е мениджър на Нюкасъл. Специалистът напуска „Сейнт Джеймсис Парк” „по взаимно съгласие” след само седем месеца начело на тима.

 

 Неубедителното представяне на „свраките” от началото на сезона накараха президентът на тима Майк Ашли да уволни Алардайс, който през миналия май бе подписал договор за 5 години.

Ашли се върна от своята ваканция в Карибите през уикенда, за да види равенството със Стоук Сити за ФА Къп, което бе последният мач на Алардайс, начело на тима.

Веднага започнаха прогнози кой ще бъде новият мениджър на Нюкасъл, като най-спряганото име е това на легендата на отбора Алън Шиърър.

Алардайс бе шестия мениджър на „свраките” за последните 10 години.
В момента отборът от „Сейнт Джеймсис Парк” е на незавидната 11-та позиция с 26 точки. „Майк и аз бихме искали да изкажем своята благодарност от постиженията на Сам и да му пожелаем всичко най-добро за в бъдеще”, заяви другият бос на Нюкасъл Крис Морт.

„За сега няма нов назначен мениджър в тима. Ще направим следващо изявление, когато имаме нещо официално”, допълни босът.

Самият Алърдайс изказа своето огорчение от уволнението: „Разочарован съм, че напускам Нюкасъл, но желая всичко най-добро на клуба до края на сезона и за в бъдеще”.

Треньорът от първия тим Найджъл Пиърсън ще води тима в неделния двубой срещу Манчестър Юнайтед.