Вратарят на ЦСКА Москва Игор Акинфеев почти сигурно ще премине в Манчестър Юнайтед другото лято, ако Едвин ван дер Саар реши да окачи ръкавиците на пирона, информират медиите в Англия.

Холандският ветеран заяви преди известно време, че през декември ще обяви решението си, дали ще търси нов договор с „червените дяволи” за още една година, но на Острова прогнозират, че по всяка вероятност настоящата кампания ще бъде последна в активната кариера на Ван дер Саар.

Сър Алекс Фъргюсън каза миналата година, че 38-годишният вратар няма да пази за Юнайтед след 2010 година. Според „Daily Mail”, Акинфеев е първият избор за заместник на Ван дер Саар в списъка на шотландския мениджър.

Причина за желанието на Фъргюсън да подпише с нов страж е изключително колебливото представяне на Бен Фостър от началото на сезона.

В същото време, Акинфеев е амбициозен и бе насърчен от Гуус Хидинк да се пробва в чужбина. Руският страж обаче не би помислил за трансфер на „Олд Трафорд”, ако Ван дер Саар продължи договора си за още една година.