Мартин О’Нийл е пръв в списъка с приоритетните имена на Футболната Асоциация на Острова за наследник на Фабио Капело начело на националния отбор на Англия, информират местните медии.

Новият изпълнителен директор на ФА Иън Уотмор е голям почитател на работата на мениджъра на Астън Вила, и особено желанието на О’Нийл да налага в отбора си повече английски състезатели.

„Без съмнение, акциите на Мартин се вдигнаха отново. На него се гледа като на перфектния кандидат за поста на Капело”, разкрива за „Sun” вътрешен източник от Асоциацията.

Уотмор, който по принцип е фен на Арсенал, счита, че както Арсен Венгер, така и сър Алекс Фъргюсън биха свършили отлична работа начело на „трите лъва”, но не ги счита за сериозни кандидатури, тъй като е наясно, че биха отказали да поемат представителния тим на страната.

През 2006 година, О’Нийл не получи поста, тъй като част от ФА не бе впечатлена от интервюто му. Тогава пречка се оказа желанието на специалиста да използва в националния отбор екипа си от „Вила Парк”.

От друга страна, Капело подписа за 4 година, до края на Европейското първенство през 2012 година. В контракта му има клауза обаче, която може да сложи край на договора му след Световното през 2010 година.