Защитникът на Ливърпул Даниел Агер не остана очарован от представянето на своя тим при равенството срещу новака Суонзи през уикенда. „Червените“ от „Анфийлд“ направиха трети пореден хикс на свой терен, който ги отдалечи на 12 точки от първото място.

Датският национал определи съотборниците си като „мухи без глави“, като допълни, че това е било едно от най-слабите представяния на тима от началото на сезона.

„Не играхме достатъчно добре и недоумявам как може да има такъв спад от миналата седмица. Направо е озадачаващо, но това е футболът. Не можеш да го обясниш. В мача срещу Суонзи на моменти изглеждахме като мухи без глави, които тичат след топката“, коментира Даниел Агер.

„Трябва да признаем, че ти играха добре, но това не прави нашето представяне по-добро. Бяхме много, много зле. Щом спечелехме топката я губехме веднага. Не пресирахме достатъчно добре противника. Има толкова много неща, от които сме разочаровани, особено след като миналата седмица играхме добре.“

„Третото поредно равенство като домакин говори само по себе си. Това не е никак достатъчно. Мисля, че след мача всеки бе ядосан и разочарован.“

Ливърпул има спечелени едва три от единадесет мача срещу новаци във Висшата лига, като според Агер, мърсисайдци трябва задължително да печелят. Агер отхвърли твърденията, че тимът има нужда от допълнително време, за да се сработи.

„Това не може да ни служи като извинение. Трябва да печелим тези мачове, независимо какъв отбор е срещу нас. Ние сме Ливърпул! Трябва да печелим домакинските си мачове“, каза още Агер.

„Червените“ остават на шесто място във Висшата лига, но вече изостават на три точки от четвъртия Челси. Агер бе категоричен, че тимът му няма да има никакви шансове за класиране в Топ 4, ако продължава с посредствените игри.

„Ако играем по този начин няма как да се класираме. Трябва да подобрим нивото си. Трябва да играем много по-добре“, заключи датчанинът.