Агентът на Александър Сонг от Арсенал отхвърли спекулациите, че неговият клиент може да заиграе в Интер от лятото.

Очаква се грандът от Милано да опита да изкуши опорният халф с подходяща оферта след края на сезона, когато трансферният прозорец отново се отваря. 24-годишният камерунец се радва на впечатляващ сезон с „артилеристите“, а до края на контракта му остават още 2 години. Ръководството на лондонския клуб обмисля да предложи на играча нов дългосрочен договор, което допълнително ще затрудни Интер при привличането на Сонг.

Агентът на полузащитника, Кристоф Монгай, заяви, че все още няма официален контакт от страна на италианците, и добави, че очаква Сонг да остане на „Емирейтс“ и през следващия сезон. „Не знам нищо за тези слухове, но мога да ви уверя, че никога не съм имал контакти нито със спортния директор Марко Бранка, нито с който и да е от ръководителите на Интер“, каза представителят на камерунския национал.

„Да, вярно е, че Алекс иска някой ден да играе в Италия, но той е един от най-важните играчи на Арсенал, като фактът, че Венгер го пуска във всеки един мач, само потвърждава думите ми. Така че не мисля, че „топчиите“ ще го продадат през лятото“, добави Монгай.