Селекционерът на Англия Стив МакЛарън получи предупреждение преди важния мач на неговия отбор с Израел: ако загубиш, ще бъдеш уволнен.

Заплахата бе отправена от супер-агентът на голяма част от звездите във футболния свят – Пини Захави.

Той заяви: „Ако Англия не успее да победи Израел, това ще предизвика истински трус във футбола. Говори се, че МакЛарън ще остане дори при загуба, но по мое мнение, ще му изпият кръвта. В Англия ще го довършат веднъж завинаги. За Англия и МакЛарън този мач е като „да бъдеш, или да не бъдеш”.

Захави, близък приятел на бившия селекционер на „трите лъва” Свен Йоран Ериксон, се смята за един от най-влиятелните хора в английския футбол.

Той разкри и още пикантни подробности за провала на Англия на Световното първенство миналата година: „Имаше проблем с ревността между играчите – но никой не говореше за това. Много хора не харесваха позицията, която Бекъм заемаше в тима. Това най-много повлия на резултатите. Много от съотборниците му не харесваха „супер-играча” Бекъм. Те не одобряваха статута, с който се ползваше.”

„Аз Свен беше разказал точно какво се е случило в Германия – а аз знам точно каква се е случило, защото го е казвал на мен – хората щяха да разберат всичко.”

„Един от основните проблеми бе, че Свен изпитваше твърде голям респект от някои играчи. Ако погледнем обективно – имаше моменти, в които Бекъм не трябваше да играе. Но Свен въпреки това го пускаше.”

„Сега при МакЛарън поне всички са равни.”

„Друг проблем е, че Джерард и Лампард не могат да играят заедно. Това е факт.”

Захави бе попитан и защо Англия никога не постига големи успехи, и той отговори: „Ключовите играчи, от които се иска по 200 процента, се представят едва на 30 процента от възможностите си. Ако Израел успее да забави темпото, може да бие Англия. Когато се убива ритъмът, англичаните си загубват представата за мача…Което е странно, предвид факта, че Англия разполага с най-силните индивидуални играчи в света…”