Мениджърът на Астън Вила Мартин О`Нийл призна, че не очаква Габриел Агбонлахор да бъде готов навреме за контролата на Англия в сряда. Младокът получи контузия тази вечер при поражението с 1:2 от Фулъм и бе заменен на почивката.

На негово място в състава на Англия вече бе повикан Джърмейн Дефоу, а от ФА обявиха, че няма да изискват присъствието на Агбонлахор.

Агбонлахор получи първата си повиквателна за мъжкия национален отбор на Англия за дебюта на Фабио Капело начело на тима, но явно няма да е способен да изпълни дълга си към родината, поне този път.

Мениджърът на Вила О`Нийл заяви, че е почти сигурен, че Габи няма да може да играе в сряда, но няма да го спира, ако реши да се присъедини към състава на Трите лъва.

„Той има възпалено сухожилие. Опита се да го раздвижи преди началото на второто полувреме, но беше болезнено и решихме да не рискуваме,” заяви О`Нийл. „Мисля, че е много малко вероятно той да се присъедини към националния. Разбира се, че той е много, много разочарован, тъй като повиквателната го зарадва, и аз мисля, че го заслужаваше.”