Мениджърът на Съндърланд Дик Адвокаат вярва, че неговият тим ще се оттърси от слабото си начало във Висшата лига през сезон 2015/2016.

„Черните котки“ започнаха кампанията с две поредни загуби – от Лестър и Норич, които ги запратиха на последното 20-о място заради допуснатите общо 7 попадения. В събота играчите на холандския специалист имат шанс да потърсят първи точки пред собствена публика срещу Суонси Сити в третия кръг. Двубоят е с начало от 17 часа българско време.

„След всеки мач винаги имаме тренировка и разбор. След двубоя с Норич този процес отне повече време, тъй като и играчите имаха какво да кажат“, обясни 67-годишният Адвокаат. „През седмицата те се събраха помежду си и мисля, че ефектът е позитивен.“

„Разбирам на какво се дължат коментарите и статиите в медиите, но паниката обикновено настава през март или април. Да започва още сега ми се вижда твърде рано. Едно нещо мога да обещая и то е, че на 100 процента ще станем по-добър отбор. Не се съмнявайте в това. Може би ще ни трябва малко повече време, но можем единствено да се подобряваме. Някои отбори вече са във върхова форма, но ние сме. Говорихме по този въпрос – отборът трябва да играе на ръба, да е готов за битка и да има висок дух. Дотук не направихме това“, добави Адвокаат.