Нападателят на Арсенал Емануел Адебайор призна, че е силно потресен от ужасяващата контузия на Едуардо миналата седмица.

„Защо на него? Защо не на мен, Едуардо е толкова готин човек. Някои от нас обичат да говорят много, но той е изключително спокоен и тих играч. Никога не е направил нищо лошо на терена. Затова се питаме – Защо тази трагедия се случи на него”, сподели Адебайор, който беше на няколко метра, от мястото на инцидента в мача с Бирмингам.

Едуардо се опита да подаде топката. Когато се свлече на земята, не можах да видя какво точно се случи и сложих топката на земята, за да изпълня по-бързо свободния удар. Едуардо дори не крещеше, тъй като болката е била толкова голяма, че просто не можеше да я изрази, беше в шок. След това ми показа глезена си, когато го видях, избягах”, припомня си нападателят на „артилеристите”.

„На всички в Арсенал ни е трудно да преживеем случилото се. Инцидентът със сигурност афектира начина, по който играем. Опитваме се да си вършим работата на терена, но успоредно с това мислим, как той лежи в болницата, вика, плаче…Не знам за другите, но за мен бе изключително трудно да продължа да играя онзи ден. Спорна топка, казвам си, ще се преборя за нея, но в следващия миг се питам – а какво може да ми се случи”, коментира още Адебайор.