Емануел Адебайор обвини шефовете на Манчестър Сити, че не са достатъчно мъже, за да му кажат, че той не е желан в клуба.

Бившият национал Того бе замразен на пейката през миналата кампания, като в крайна сметка завърши сезона под наем в Реал Мадрид.

В крайна сметка нападателят се върна в селекцията на Роберто Манчини. 27-годишният футболист обаче няма да пътува с клуба за подготовката в Америка, а Адебайор разкри, че новината му е била съобщена от секретаря на спортният директор на клуба.

„Това е много обидно и говори много за Манчестър Сити. От една страна, искат да се превърнат в най-големия и успешен клуб в света, но хората в клуба далеч не действат по съответния начин, за да постигнат тази цел”, коментира Аде пред „Sun”.

„Точно получих имейл от секретарката на Брайън Марууд, една дама на име Клеър, в който се казва да се явя за тренировка на 9 юли. Когато говорих с другите футболисти обаче разбрах, че тимът заминава на турне на 8 юли”, добави той.

„Очевидно е, че не ме искат, но поне да се бяха обадили. Секретарката на Брайън Марууд ми изпрати имейл. А чух, че така е станало и с шест други играчи преди”, каза още нападателят на Сити.