Преди 2 години Емануел Адебайор използва своите социални профили, за да разкрие нещото, което тежи на сърцето му - отношенията с неговото семейство, което според него е вгорчило живота му.

Сега тогоанецът отново говори пред BBC по темата като разкрива доста шокиращи неща като това, че например брат ми е написал специално писмо до Реал Мадрид, в което призовава "белия балет" да махне нападателя, както и това, че никой от близките му не се интересува от самия него, а само от парите му.

"Трудно е. Мисля, че беше правилно да го направя заради това, през което минах", споделя Адебайор 2 години по-късно.

"Направих всичко, за да остана в Реал Мадрид, но защото моят брат не можеше да остане там.
Той изпрати официално писмо от семейство Адебайор до клуба да не ме задържат. Не казвам, че не са ме задържали заради това, но може да е част от това. Дори да е 10% е много."

"Майка ми казва, че никога не съм ѝ давал 200 долара."

"Купувал съм къщи за хора, които не познавам. Купувал съм им коли, така че майка ми не може да казва подобни неща, семейството ми не може да казва такива неща."

"Днес съм различен човек, гледам на живота по различен начин."

"Майка ми ми е дала шанса да бъда това, което съм днес. Не мога да ѝ се отблагодаря достатъчно. Уважавам я затова, че е моя майка, уважавам я затова, че е била до мен в труден момент, но сега съм Адебайор. Трябва да се грижа за други хора."

"Не знам, не говоря вече със семейството си, но говоря с моите приятели."

"Ако някой иска да говори с мен, аз съм на разположение да говоря с всеки. Аз съм вярващ. Направили сме неща, казали сме неща, преминали сме през неща, просто въпросът не е мой, защото за мен те не ми помагат да върша добра работата си."

"Те никога не ти се обаждат да те питат, дали си контузен, добре ли си? Играеш в мач, понякога съм се контузвал в мач, никога не са се обаждали да питат, дали съм добре. Когато ти се обаждат, е да поискат нещо."

"Грижи се за мен и аз ще се грижа за теб. Не да се интересуваш само за парите ми, за сметките ми. В крайна сметка кръвта е по-важна от водата. Защо забравяш кръва и мислиш само за сметките? Така че за мен въпросът просто виси във въздуха. Но аз съм щастлив, аз съм щастлив винаги", допълни Адебайор.