Новият нападател на Кристъл Палас Емануел Адебайор заяви, че е запазил форма в 5-те месеца, в които не игра футбол. Тогоанецът разкри и как – сам е организирал мачове в родината си, за да не губи кондиция.

Бившият играч на Монако, Арсенал и Реал Мадрид прекрати договора си с Тотнъм през септември и оттогава беше без отбор, преди „орлите“ да му галсуват доверие.

„Бях си в Африка, където много лесно може да играеш мач. Трябваше да се обадя на някои мои приятели и да им кажа: „Виж сега, трябва да играя футбол днес следобед“, разказа 31-годишният таран.

„Мачът веднага беше организиран. Получи се добър двубой със сносни футболисти от Того, които са като професионалисти. Може и да не съм играл във Висшата лига от известно време, но когато влязох в игра, никой не можеше да каже, че не съм ритал от 7 месеца.“

„Да запазя форма не беше проблем. Това е нещо, което винаги съм обичал да правя, още откакто започнах да тренирам за пърив път. Фитнесът при мен никога не е будил поводи за съмнения“, добави Адебайор.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS