Нападателят на Тотнъм и националния отбор на Того Емануел Адебайор нахока публично семейството си посредством Фейсбук. В дълго съобщение, написано на френски и английски, футболистът напада майка си и сестра си, като обяснява:

„Наистина, семейните проблеми трябва да се решават в семейството, а не публично, но аз правя това, за да могат и други фамилии да научат урока си. Не става въпрос за пари“, уточнява в увода Адебайор, но впоследствие говори само за финанси.

„Дадох на майка ми голяма сума и разрешение да използва името ми, за да може да започне бизнес с бисквити и други продукти и да продава повече. Майка ми после ме напсува по телефона, както и сестра ми, която изгони моя полу-брат от къщата, която лично аз купих в Гана. Питайте я за колата, която кара в момента, и всичко, което продава сега. Тази същата моя сестра ме нарича неблагодарник“, пише нападателят.

В края Адебайор добавя и една история за своя по-малък брат Ротими, който „откраднал 21 телефона от своите съотборници“, след като батко му го изпратил във футболна академия.

 

SEA, I have kept these stories for a long time but I think today it is worth sharing some of them with you. It's true...

Posted by Emmanuel Adebayor on 5 май 2015 г.