„Едно от най-хубавите неща в Сити са привържениците - те те обичат. Арсенал има доста фенове, които в крайна сметка не са фенове. Арсенал има запалянковци от Америка до Ямайка. Днес те са такива, утре ще са фенове на Ливърпул, след това пък ще са почитатели на Манчестър Юнайтед”, каза тогоанецът.

„Ако освиркваш свой играч всяка седмица, съжалявам, но ти не си истински фен. Много ме болеше. Това бе най-тежкият момент в моята кариера.”

„Никлас Бендтнер мина по много лесен път. Той имаше шанса да бъде в академията на Арсенал, имаше шанса да играе за националния отбор на Дания. Футболът обаче не спира дотук. Ти си млад и трябва да се учиш. Без значение какви качества имаш, ти трябва да се вслушваш в другите, да позволиш на останалите да ти помогнат.”

„Ако Кристиано Роналдо беше отишъл в Манчестър Юнайтед и си мислеше „много съм добър”, той никога нямаше да стане най-добрия футболист в света. Той работеше с играчите на Юнайтед, опита се да се адаптира към стила им на игра. Тези футболисти на Юнайтед го направиха голям.”

„Никлас пък си мисли, че сам за себе си е достатъчен” - каза Адебайор и коментира инцидента с Бендтнер по време на мача с Тотнъм през януари – „Никлас ми показа среден пръст. Съжалявам много, но не може да показваш на партньора си в атака среден пръст”.