Мениджърът на Портсмут Тони Адамс отрече появилите се информации, че тима ще привлича Хавиер Савиола през януарския трансферен прозорец, тъй като наставника иска да подпише с играчи, които вече имат опит във Висшата лига на Англия.

"Ние имаме нужда от хора, които познават лигата и които могат да влязат в игра със самочувствие още в първия си мач с нашия екип. Дори добрите играчи имат нужда от около шест месеца за да опознаят Висшата лига, така че когато избирам кой да вземем, аз искам играчи с отлична физическа подготовка. Това е и основната причина, заради която не взех Савиола, а освен това мога да кажа, че не съм преследвал на всяка цена неговия подпис. Прегледах поне 150 футболисти през последните два месеца и половина, откакто поех Портсмут".

Адамс заяви, че до края на трансферния прозорец е останало много малко време, но ще се опита да уреди трансфера на Бенжани от Манчестър Сити.

„Имам интерес към този футболист. Той има опит в Премиършип, а освен това игра преди да премине в Сити в Портсмут и познава много добре обстановката в отбора. Ако не успеем да го купим, то ще преговарям с колегите от Манчестър да ни го дадат под наем”, каза Адамс.