Собственикът на Челси Роман Абрамович постави задача на ръководството на тима да осигурят нови договори на Франк Лампард и Джон Тери до края на следващата седмица.

Милиардерът до този момент стоеше настрана от сагата около двамата лидери на Челси, но след като медиите непрекъснато бълват информации за прекратени преговори и пропаднали договори, Абрамович поиска от изпълнителния директор Питър Кениън да реши проблема преди началото на подготовката.

През тази седмица „сините” летят за Лос Анжелис, а Кениън трябва да пътува до САЩ, за да се срещне с играчите.

До момента се твърди, че двамата футболисти са отхвърлили предложения за около 121000 паунда на седмица – колкото взимат Шевченко и Балак.

Преди време именно Абрамович настояваше, че никой няма да получава повече, но сега поде нова инициатива и това правило може да се промени.

Кениън обаче ще трябва доста да се постарае, за да заличи лошите чувства, останали в капитана и вицекапитана на Челси. Както Тери, така и Лампард смятат, че работата им не се ползва с нужното уважение и клубът не показва достатъчно свързаност.

Междувременно се разбра, че халфът на Челси Джереми почти сигурно ще стане четвъртото ново попълнение на мениджъра на Нюкасъл Сам Алърдайс.