Милиардерът Роман Абрамович продължава да се грижи добре за своята собственост. Този път не става въпрос за Челси, а за една от яхтите му - наречена Eclipse. Руските медии информират, че олигархът се е бръкнал с 317 милиона долара, за да бъде завършена реконструкцията на една от яхтите му.

Според изданията, сега “лодката” вече прилича на истински боен кораб. На яхтата има разположени радиолокатори, две площадки за вертолети, както и два басейна с корпуси от непробиваемо стъкло.

Изменения са настъпили и в каютите на плавателното средство. Във всяка от тях били поставени системи за домашно кино, с екрани на диагонала по 2 метра.

Яхтата била оборудвана и със система за електронна защита, която ще пречи на устройствата, използвани от папараците. Целта е Абрамович да защити личния си живот, както и на своето семейство.

Собственикът на Челси закупил и десетки образци на съвременното изкуство за своята мега-яхта. Плавателнитя съд разполага и с 12-местна подводна лодка, която може да послужи на Абрамович да напусне лодката незабелязано или просто за развлечение.