Собственикът на Челси Роман Абрамович иска да играе по-активна роля в работите на клуба, след напускането на наставника Жозе Моуриньо, информира източник близък до руснака.

Босът остави тима си в ръцете на Авраам Грант и Стив Кларк, който остава помощник мениджър. Вчера Роман се видял със заместника на Жозе, за да го поздрави за новата му длъжност. Грант има желание да изпълни изискванията на шефа – първото, от които е по-атрактивен футбол от страна на „сините”.

Абрамович няма да избира състава, но ще е по-наясно с нещата около отбора, отколкото бе по времето на Моуриньо. Това е пътят на руснаците, те обичат да са начело и да водят парада, след като плащат”, каза източникът пред „Guardian”.

Моуриньо допусна грешки, но в началото на сезона всичко бе много добре. Личните отношения между португалския специалист и шефа бяха много позитивни. Всички бяха много щастливи, но след това започнаха загубите, играта също не бе атрактивна, въпреки че той обща да я промени. Това е голямото желание на Роман – да се играе по хубаво, по радостно за окото”, сподели още близкият човек до милиардера.