Собственикът на Челси Роман Абрамович е истински фен на своя собствен отбор, който се радва на всеки успех и плаче при загубите.

Това разкри пред медиите президентът на „сините” от Лондон Брус Бък, който бе категоричен, че руският милиардер няма никакво намерение да продава клуба.

Според Бък Абрамович дори е създал още по-топла връзка с клуба, въпреки слуховете за криза в отношенията между него и мениджъра Жозе Моуриньо.

Бък заяви: „Ако не друго, Абрамович поне се чувства по-отдаден на Челси от всякога. Той много се интересува от футбол, трудно е да опиша колко много. Когато загубим тежък мач, Роман мигновено изпада в лошо настроение и можем да видим сълзи в очите му. Той е истински фен на Челси. Със сигурност не влага толкова пари в клуба, за да го продаде.”

Бък потвърди и информациите, че Челси иска по-голям стадион, независимо дали това означава напускане или оставане на „Стамфорд бридж”.

Американският бос на „сините” добави: ”Бихме искали да разширим „Стамфорд бридж” – искаме над 50000 места. Ще се наложи обаче да сме доста изобретателни, тъй като от три страни сме затворени. Но работим по въпроса и няма да се откажем. Ако не можем да се справим със „Стамфорд бридж”, то ще търсим други опции, но наистина предпочитаме да останем в Западен Лондон,” завърши Брус Бък.